Hva er en Virtuell Assistent (VA)?

En virtuell assistent (fjernassistent på norsk) er en selvstendig næringsdrivende som utfører diverse profesjonelle tjenester innen generelle administrative oppgaver, eller mer spesialiserte oppgaver fra eget kontor. Man jobber altså freelance, og kan ansettes til å utføre oppgaver på timebasis, på ukesbasis, for prosjekter eller annet.

Dette konseptet er velkjent og ofte brukt globalt. Den mest åpenbare fordelen med å benytte en virtuell assistent er at man ikke trenger å ansette personen, og slipper dermed unna en del utgifter knyttet til fast ansettelse slik som arbeidsgiveravgift, forsikringer, trygd, sosiale avgifter, ferie og fravær. Virtuelle assistenter (VA) kan benyttes innen de fleste bransjer og brukes gjerne av eiendomsmeglere, advokater, bloggere, gründere eller andre som trenger administrativ bistand for små eller større prosjekter. Så lenge kompetanse og god kommunikasjon er tilstede, finnes det ikke så mange begrensninger for hva en virtuell assistent kan benyttes til.

Jeg ønsker å åpne markedet i Norge for denne type næring. Det finnes allerede en håndfull aktører som driver slike tjenester, men det er absolutt et uoppdaget og spennende felt.

For min del ønsker jeg å tilby tjenester innen administrasjon, sekretærarbeid og business support for små og store bedrifter samt privatpersoner. Eksempler på oppgaver er korrekturlesing, research på nettet, kortere oversettelser fra norsk – engelsk – norsk, organisere dokumenter/mapper, strukturere og streamline prosesser, reisebestillinger, planlegging av møter og eventer, eller punchejobber. Om du selv, eller noen du kjenner kan trenger bistand av en virtuell assistent (VA), må du gjerne ta kontakt for mer informasjon. Ingen oppgaver eller prosjekter er for små.